22 November 2018

Bertambah Skop Kerja


Dalam office kalau tak riuh rendah dengan membawang antara pakcik dan makcik bawang ni, gelak ketawa, sakan menyakat sudah menjadi kebiasaan. Yang menjadi luar biasa dan jarang berlaku adalah bila masing-masing ada hal luar dan tinggal salah sorang terkontang kanting di office bertemankan youtube. takut mak bila kena turn duduk office diam-diam dari jam 8 pagi sampai 5 petang. boleh kena sawan sunyi. apa penyakit tu?

Memandangkan harini sebelah pagi semua ada melangut buat kerja di office selain boss saja, maka segala perangai semua tersembul keluar tanpa segan silu. Bertambah meriah bila ada staff tampal kad jemputan majlis perkahwinan di whiteboard. Merah muka kena bahan dek abang-abang yang nakal ni. Nasib lah staff lelaki dan masuk air juga. Makanya bertambah gamat suasana office.

Dapat call dari boss. Tambahan in-charge shu ada bagitau skop kerja akan bertambah mulai minggu depan. Halamak.. terkejut ditambah terperanjat dan banyak ter ter ter lagi. bola-bola sangat kan. Nasib lah minggu depan, kalau minggu ni, esok sudah Jumaat, mau terbantut niat di hujung minggu. heee

InsyaAllah semoga semuanya berjalan dengan lancar. Semoga bos bertambah sayang. kahkah ok gurau.

2 comments:

  1. Meriah suasana office bila semua sporting

    ReplyDelete
  2. Kalau tak termenung penjuru meja dapur ya Shu..

    ReplyDelete