3650 Cinta oleh Nur Mayani (2016)


Sinopsis :
Masa tak pernah membunuh rasa cinta

Hanya kerana sekeping gambar, mereka bertemu, berkawan dan dalam diam, si gadis mula memendam rasa cinta. Huda terlalu yakin, bahawa Wafiy, lelaki yang tak punya apa selain hati yang penuh dengan kasih sayang, dapat membahagiakan dia.

Wafiy memendam rasa menghalau segenap perasaan indah yang mula tumbuh dalam hatinya kerana dia, si miskin yang tak layak merasai apa itu cinta.

Jangan hancurkan hidup kamu dengan memilih lelaki tak guna yang tak boleh bagi kamu bahagia. Yang tak boleh bagi kamu kesenangan - Puan Suzy

Wafiy tu baru 18 tahun, umi. Masih jauh lagi perjalanan hidup dia - Huda

Apabila seorang ibu tekad untuk memisahkan percintaan terkubur bersama harapan. Hanya kenangan bersama Huda, membelit jiwa dan menyiksa rasa seorang lelaki bernama Wafiy.

Namun di hati Huda, dia dapat rasakan hembusan cinta Wafiy masih panas dan segar. Lelaki bernama Wafiy masih ada walaupun 10 tahun dulu dia telah menerima berita kematian lelaki itu.

Ke mana saja Huda pergi saya tetap di hati dia, Dekat jiwa dia. Umi bawalah dia ke planet lain sekalipun, saya akan tetap bersama dia - Wafiy

3650 hari berlalu.. Dapatkah Huda menerima kehidupannya tanpa Wafiy? Mampukah dia menjalani hidup dengan tenang sedang rasa bersalah itu sering mencengkam dirinya? Mampukah cinta antara dua darjat ini bersatu dalam rasa yang gembira?

Post a Comment

3 Comments

  1. Replies
    1. sedap juga jalan ceritanya kak. shu nak review dah bercampur aduk citer yang mana sbb baca sekali byk. haha

      Delete
  2. sedihnya cinta terhalang dek keluarga :(

    ReplyDelete