Calon Isteri Jutawan oleh Nuriffa (2013)

 

Review :
3/5 rate.  Nurul Izyanie seorang gadis kampung yang telah kehilangan walid dan ummi. Tinggal bersama seorang kakak, yang bakal menamatkan zaman bujangnya bersama seorang jejaka pilihan hati, namun Yanie tidak menyukai bakal abang iparnya. Dengan itu, Yanie tinggal bersama mak ngah dan pak ngah beliau di Seremban.

Izzad Daniel seorang jutawan muda, seorang kasanova kacukan cina. Sedang mencari bakal pewaris hartanya kerana menyedari beliau akan menyusul mengikut arwah mamanya. Disebabkan tersalah tempat temuduga, Yanie dipilih menjadi antara calon isteri kepada Izzad. Didalam ujian itu, Izzad tertarik akan keperibadian Yanie, dan akhirnya terpilih. Atas desakan Izzad dan nekadnya untuk membantu kakaknya, akhirnya Yanie menerima Izzad sebagai suaminya yang sah.

Rahsia penyakit Izzad telah diketahui Yanie tanpa disengaja. Akhirnya Izzad akur, menjalani pembedahan, kimo dan banyak rawatan untuk penyakinya. Yelah, takut pada jarum dan pernah mempunyai sejarah akan penyakit mamanya sebelum ini. Namun, Izzad cemburu atas ketidakupayaannya dengan persahabatan antara Yanie dan Adam, sahabat baiknya dari kecil. Allah Maha Mengetahui, liku-liku dalam perkahwinan dilalui oleh pasangan ini dengan tabah dan redha. 

Izyad, seorang yang muncul didalam perhubungan antara Yanie dan Izzad, siapakah beliau? meh baca lekaih... (read: 6&7-Jan-19)

Post a Comment

2 Comments

  1. Alamak.. mood membaca Sha macam dah terbang la pula.. hahaha..

    ReplyDelete