Kerana Aku Suamimu oleh June Muhammad (2015)


Review:
3/5 rate. Zahra seorang gadis yang terpaksa bernikah dengan Fitri kerana satu peristiwa yang melibatkan maruah keluarga. Fitri seorang jejaka yang telah kematian ibu dan ayah, menjadi anak angkat Encik Zainal, iaitu ayah Zahra. Peristiwa itu menjadikan Zahra membenci Fitri kerana pertunangannya diputuskan oleh ibu ayah Ziyad.

Tanpa sebarang penjelasan dari Zahra, gadis itu dihina sebegitu rupa. Akhirnya akur kerana Fitri akan bertanggungjawab terhadap perbuatannya. Selepas bergelar suami dan isteri, hubungan dingin antara Zahra dan Fitri mula menampakkan sinar bahagia apabila Fitri mula menggugurkan api kebencian yang ada dalam jiwa Zahra.

Setelah perhubungan Zahra dan Fitri aman, Ziyad mulai menggangu Zahra kembali. Walaupun Zahra tidak melayan, namun Fitri tidak suka. Ini berlarutan sehingga Zahra keguguran dan Shasha meninggal dunia. Ziyad ditangkap oleh pihak polis.
Sehingga ke akhir, Zahra tidak tahu hubungan antara Ziyad dan Shasha bersama agenda tersembunyi mereka terhadap dirinya. (read : 13-Jan-2019)

Post a Comment

3 Comments

  1. ending nyer mcm tergantung ekk?
    x abis kan sebab musabab nyer.
    buat pembaca tertanya2.

    ReplyDelete
  2. Sha baca novel ini sebab tajuk dia tu.. Hehehe.. menarik..

    ReplyDelete