Vagabond (2019)

Assalamualaikum 


Watak Utama: Lee Seung Gi as Cha Dal Gun, Bae Suzy as Go Hae Ri / "Elsa", Shin Sung Rok as Gi Tae Woong
Negara: Korea Selatan
Episod: 16 

Mengisahkan seorang bapa saudara, Cha Dal Gun yang kematian anak buah, Cha Hoon dalam satu kemalangan melibatkan pesawat yang mengorbankan lebih 200 orang, dia merasakan terdapat konspirasi disebalik kemalangan ini berikutan video yang diupload oleh Hoo sebelum nahas.

Manakala, Go Hae Ri seorang gadis yang merupakan anak sulung dalam keluarganya. Ingin hidup seperti orang biasa, namun berakhir dengan menjadi ahli pasukan ajen perisikan negara (NIS). Menyimpan perasaan terhadap ketuanya Gi Tae Woong.


Dalam perjalanan merungkai kejadian sebenar yang berlaku terhadap nahas pesawat itu, Dal Gun bersama Hae Ri terpaksa menghadapi pelbagai kejadian luar biasa yang membawa mereka kepada pasukan NIS. Mereka menjumpai juru terbang yang berkomplot dalam nahas kapal terbang, Kim Woo Gi. 


Di NIS, ada segelintir ajen NIS yang menjadi pembelot bersama kumpulannya. Usaha mereka untuk membawa Woo Gi ke muka pengadilan akhirnya berjaya dengan bantuan NIS yang lain. 

Rupanya mastermind dalam segala konspirasi ini adalah Edward Park @ Park Gi Pyo pengarah Dynamic yang pada mulanya bertindak baik dalam menolong Dal Gun dan Hae Ri ini. Siapa sangka kan?


Terima kasih,

Post a Comment

8 Comments

 1. Agak dah dia jahat. Haha Aien curi tengok bila husband tengok. Sendiri tak tengok tak sempat. ^^

  Selamat berhujung minggu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. aah jahat. geram shu. last baru tau. mati2 ingat dia baik.

   Delete
 2. Cerita ni best giler, plot twist masa tahu Edward Park tu sebenarnya yang jahat. Tapi kecewa ah ending tergantung hahaha.

  ReplyDelete
 3. belum tengok.. suka citer Korea tapi mmg lmbt.. suka tengok citer lama2 yang da habis hahaha.. skrng tngh layan i wanna hear your song =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. shu pun suka tengok citer lama-lama. paling best authum in my heart, winter sonata.. hahahaha

   Delete