That Winter, The Wind Blows (2013)

Assalamualaikum 


Watak Utama : Jo In Sung as Oh Soo, Song Hye Kyo as Oh Young, Kim Bum as Park Jin Sung, Jung Eun Ji as Moon Hee Sun.
Negara : Korea Selatan
Episod : 16

Oh Soo seorang budak yang diabaikan oleh mak dia dan membesar bersama keluarga, Jin Sung. Mereka berdua kaki judi, tapi kaya. Diorang tinggal bersama seorang lagi kawan yang namanya sama Oh Soo.

Nak dijadikan cerita, pada hari adik kawan Seo melawat abangnya, terjumpa Soo ni. dan kawannya itu terlibat dalam kemalangan. Adik dia tak tahu walaupun kejadian berlaku hampir sangat dengannya sebab adik dia buta.


Lepas keluar dari penjara, peguam syarikat PL Group yang dimiliki oleh keluarga kawan dia yang mati tu. Sebab nama sama, peguam pun ingat orang yang sama. Soo yang dalam kesempitan dikejar hutang, terpaksa con akan kewujudannya.

Niat Soo tersasar dari asal bila tinggal sebumbung dengan "adiknya" Oh Young yang buta, mula jatuh cinta pada Young. Disebabkan terpaksa berlakon menjadi "abang", Soo pendam rasa sorang-sorang. hihiBila adik yang sudah lama tak berjumpa abang dia, mereka berdua jadi rapat. Entah macam mana identiti Soo yang sebenar diketahui.Penghujung cerita, kawan baiknya Jin Sung terpaksa membunuh Soo. Selebihnya kena tonton cerita ni.

Sekian,


Post a Comment

2 Comments