Drama | Forget You Remember Love (2020)

Assalamualaikum 

garveyjin hashtag on Twitter

Watak Utama : Fair Xing as Ye Qian Yu, Garvey Jin as Shan Jun Hao / Tong Hao, Jiang Xing Cheng as Fan Yunyi, Cavan Wen as Tai Chu.
Negara : China
Episod : 38

Kisah bermula bila QianYu secara tak sengaja hampir terlanggar CEO Senwell, JunHao yang telah terlibat kemalangan yang dirancang dalam menjatuhkan dia, dan hilang ingatan. Dia sebabkan takut, QianYu menjaga JunHao dan memberi nama Tong Hao. Berbeza personaliti antara CEO dengan orang biasa.



JunHao ni lebih dingin berbanding TongHao. TongHao disenangi oleh orang sekeliling, sepanjang TongHao hilang ingatan, Senwell kehilangan peneraju yang berkaliber. QianYu dan TongHao mula bercinta. Kesian pada TaiChu, minat saja boleh, tapi bertepuk sebelah tangan.

Forget You, Remember Love (2020) | DramaPanda



Setelah bersulam cinta, berita kehilangan JunHao mula diperkatakan. QingYu yang pada mulanya ingin mengembalikan JunHao kepada keluarga sebenarnya tidak berjaya kerana JunHao terlibat kemalangan dan ingatannya telah kembali pulih. Personaliti TongHoa jugak turut hilang.



Suka sikap QingYu ni tidak berputus asa walaupun dan tahu JunHao ni tak ingat dia langsung. Menjadi cleaner, dan setiap hari ada saja masalah yang ditimbulkannya, pening kepada JunHao.

Akhirnya, JunHao ingat semula perkaitan antara dia dan QingYu. Kalau nak tahu, JunHao ni sudah hampir kahwin dengan YunYi, tapi kemalangan. Kali ke-dua pada hari perkahwinan, pelamin "anganku musnah".

Terjadi konflik yang hampir buat Senwell hampir lingkup antara JunHao dengan ZiQian.

Diakhir cerita, boleh pembantu JunHao tertinggal cincin perkahwinan bossnya. Entah macam mana, tertiba QingYu terpijak cincin yang hilang dahulu. Pergh sangat kebetulan part ni. hehe



Cantik Fair Xing berpakaian pengantin ni.

Post a comment

3 Comments

  1. macam best. nak try tengoklah..hehe

    ReplyDelete
  2. drama drama cina ni banyak juga yang best2..
    saya x ingat bila last saya tengok drama cina.. ni macam menarik
    comel2 je ni hehe..

    ReplyDelete