Hua Jai Sila, Heart of Stone (2019)

Assalamualaikum 


Watak Utama : Tor Thanapob Leeluttanakajorn as Sila Wisetworawet / Aran Ritthinatkosol (Tor/Si), Fern Nopjira Lerkkajornnamkul as Minta Kanasrikul, Wattanajinda Sirapan as Pinsuda / Mam (Tor's aunt) and Ann Siriam Pakdeedumrongrit Sida Rittinatkoson (Ae's mother).
Negara : Thailand
Episod : 27

Tor seorang budak yang kematian ibunya, dan dipaksa untuk tinggal bersama keluarga ayahnya. Sering dibuli oleh adik dan ibu tirinya. Begitu juga Minta yang terima nasib sepertinya. Terlepas dari penyiksaan hidup, Tor menggunakan nama Sila untuk identiti baru.

Tor ingin membalas dendam pada mereka yang telah membuli dia semasa kecil, termasuklah kakak Minta. Sehingga suatu masa, kakak Minta terjerat dengan tipu muslihat Tor. Minta berusaha menyakinkan kakaknya bahawa itu adalah Tor yang dia kenal semasa kecil.

Pinsuda, makcik Tor telah dibunuh oleh Sida, iaitu mak tiri Tor. Tinggallah Tor berseorangan. Namun di temani oleh Minta. Suda ni boleh tahan juga dalam seni pertahankan diri, tapi terbunuh juga. Ala cita lebih kurang gangster-gangster lah ni.

Tak berhenti disitu, Suda merancang untuk menyakiti Tor dengan menculik Min. Semasa pergelutan itu, Suda telah tertembak anaknya sendiri, dan berjaya meloloskan diri. Min kena tembak teruk.Mereka berdua berkahwin. Di akhir cerita, kakak Min sudah insof, ibu tiri Tor sudah insof gamaknya sebab sebahagian badannya terbakar teruk. Kami suspek mereka bercinta masa kanak-kanak lagi.

Happy ending..

Post a Comment

2 Comments