27 November 2020

Drama | Doctors (2016)


Watak Utama : Kim Rae Won as Professor Hong Ji Hong, Park Shin Hye as Dr Yoo Hye Jung, Yoon Kyun Sang as Dr Jung Yoon Do, Lee Sung Kyung as Dr Jin Seo Woo
Negara : Korea Selatan
Episod : 20

Suka layan cerita bergenre macam ni. 

Park Shin Hye melakonkan watak sebagai Hye Jung. Masa kecil dia terdedah kepada masalah pelajar, bergaduh. Perempuan kaki fighter, itu pun sebab ada orang ganggu dia. Mempunyai keluarga yang bermasalah. Hye Jung dihantar dan ditukarkan ke sekolah yang lain, dijaga nenek Hye Jung. Di rumah nenek, Ji Hong sebagai guru juga menyewa disitu. Hubungan mereka makin rapat.

Kisah bertambah menarik, bila nenek Hye Jung meninggal dan kebetulan Ji Hong berpindah dari rumah tersebut. 

10 tahun kemudian, bertemu semula dalam bidang yang sama, perubatan. Hye Jung dengan motif utamanya bekerja di situ untuk mencari kebenaran kematian neneknya yang dulu.





Scene di dalam bilik pembedahan, suka bila kombinasi mereka berdua nampak serasi. :-)





Juga diselitkan beberapa kejadian menarik dalam menjadikan jalan cerita ini tampil menarik seperti cubaan membunuh ketua gangster, sakit mental, dan banyak lagi.





Penghujung cerita, happy ending! Cuma nampak Ji Hong lebih berumur berbanding Hye Jung. Tapi logik, sebab cikgu bercinta dengan anak murid, di alam realiti pun ado.. asalkan bahagia.. 

4 comments:

  1. my oppaaa~ i love kim rae won..hehe

    ReplyDelete
  2. aww best juga citer ni tapi mama xde masa nak tengok huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa nanti boleh tengok sebab best jalan cerita dia..hihi

      Delete