Aktiviti : 4M Solar System Planetarium

Aktiviti : 4M Solar System Planetarium . بِسْــــــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ . Assalamualaikum ♥ Beberapa hari lepas, permintaan pertama untuk belikan Sofia Scruff-A-Love Pet telah berjaya. Setakat ini, Cida masih belum terima sebarang permintaan baru. Shopee 9.9 sempat Cida belikan 4M Solar System Planetarium untuk aktiviti tambahan Sofia di rumah sebelum persekolahan bakal dibuka pada Oktober nanti.

Sayangnya ibu pada anak ibu ni, siap belikan set universe pada Sofia. Ibu, where the moon and the earth?

Disebabkan aktiviti dari cikgu "Ibu" dia, banyak cabaran dan dugaan sebelum kelas bermula. Nak makan lah, nak ke tandas lah,  nak tengok tv lah. Sudahnya sekali ibu tengok kartun.


Bahan yang disertakan dalam set ni. Cida hanya sempat buat satu planet, dan selebihnya Sofia buat sendiri. Comot usah cerita, janji bahagia ibu dan anak.


"Ibu, let me do". Jadi, termenung disebelah dia yang kusyuk mewarna. Sambil mewarna, bertanya nama-nama planet. 
 

"Ibu, ibu rasa nak stay di planet mana?, kalau Sofia, Sofia nak duduk di bulan. Sebab ibu dari earth always see me" ni pickup line ke apa ibu pun tak pasti anak dara sorang ni




Aktiviti : 4M Solar System Planetarium Aktiviti : 4M Solar System Planetarium Reviewed by Ibucida on 9/21/2021 10:32:00 am Rating: 5

2 comments:

  1. Amboi Sofia, manisnya ayat. Hehe. Have fun dan selamat belajar

    ReplyDelete
  2. auww manisnya mulut ank dara.. kalo sy dah berbunga dgr apatah lg ibunya.. haha

    best jgk aktiviti camni..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.