Semanis Tomato Oleh Freesia (2017)

Semanis Tomato Oleh Freesia (2017) | Assalamualaikum  banyak hari nak update novel ni, tapi tak sempat.


Judul : Semanis Tomato
ISBN : 978-967-469-047-2
Halaman : 470
Penulis : Freesia

Setelah kematian ibu kandung, hidup seorang Zafeeya tak pernah manis dengan lelaki. Ayah sendiri pun bencikan dia. Namun, dia berkerjaya dalam bidangnya. Watak Zafeeya seorang yang independent, dia ada income sendiri. Cuma pelik kenapa dia tak beli kereta atau motosikal.

Watak Andriy ni bagi Cida, anak emak kekadang tu. Kenalah dengan watak yang dibawa oleh Zafeera.

Serius seram bila hobi Zafeera pergi ke rumah usang tu untuk cari ilham. Paling kelakar bila Zafeera rajin pula mengayuh basikal dari rumah nya ke rumah Andriy untuk menghantar tomato. Cer bayangkan setiap hari jamah tomato. Mau muka membulat macam buah tomato. hihi

Rasa-rasalah, hubungan antara Zafeera dan Andriy ni sampai ke tahap mana? Bercinta dan berkahwin atau sekadar berkawan saja? Kena baca sampai habis
Semanis Tomato Oleh Freesia (2017) Semanis Tomato Oleh Freesia (2017) Reviewed by Ibucida on 9/10/2021 12:54:00 am Rating: 5

2 comments:

  1. haa pelik tu ade income tp xbeli kete atau moto..
    naik basikal je.. haha

    ReplyDelete
  2. Manis membaca tajuk novelnya. Isinya pasti penceritaan yang indah dan happy ending :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.