Pengalaman Pertama Sofia Berjumpa Dentist

Pengalaman Pertama Sofia Berjumpa Dentist. Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang . Assalamualaikum Buat pertama kalinya Sofia mendapatkan rawatan gigi selepas bersekolah. Perasaan takut dan risau bercampur, sebabnya gigi kekal Sofia tumbuh tidak teratur. Jadi, dalam fikirannya doktor akan cabut. 

Jika Sofia risau, ibu dan ayah dua kali ganda risau. Masa doktor tengah check gigi Sofia, sang ayah terus bertanya. Jawapan doktor gigi sangat menggembirakan bila mana kena tunggu sehingga Sofia besar sikit.

Disebabkan takda sebarang cabutan, jadi masing-masing hanya buat cucian gigi saja.

Seminggu kemudian, di sekolah Sofia misi mai check gigi "cantik gigi dia". Misi tak tau minggu lepas dah cuci gigi. hihihi Balik rumah hati banyak gumbira anak dara kami ni.


Post a Comment

8 Comments

  1. Alhamdulillah.. tapi bab gigi ni rasanya bukan budak-budak je yang takut sebenarnya, kita sendiri pun takut bila nak kena pergi jumpa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Ciktie. ibu nya sendiri pun takut. hihi

      Delete
  2. Ozil pun baru 3 minggu sudah ammi bawa ke dentist utk first time...tp ammi tak ambil gambar pulak. TAkut & segan ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya ayah nya yang ambil gambar. ibunya Sofia mengintai2 doktor tengah cuci gigi. hehe

      Delete
  3. Lega rasanya tak payah cabut gigi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lega banyak. haha balik sekolah siap bercerita dengan muka ceria. hihi

      Delete
  4. Sekolah dlu kalau misi mai sekolah cek gigi tak senang duduk dibuatnya 🤣🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang dah berniat taknak p sekolah. alasan sakit perut. hihi

      Delete
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)